Jag älskar att se när Per Moberg lagar mat!!! Tänkte han kanske har några spännande recept man kan ha till menyn....
Morbergs carpaccio på oxfilé Förätt
Antal portioner: 4 IngredienserMorbergs carpaccio på oxfilé Förätt
Antal portioner: 4 Ingredienser
300 g färsk oxfilé
0.5 dl hyvlad parmesanost
3 msk olivolja
1 st blekselleristjälk
12 st strimlade basilikablad
4 st citronklyftor
Gör så här
1. Skiva i supertunna skivor. Använd en rejäl och vass kniv. Arrangera skivorna på 4 tallrikar. Salta och peppra.
2. Skär bleksellerin i tunna skivor och fördela tillsammans med parmesanosten. Droppa över olivoljan.
3. Garnera med citronklyfta och den färska basilikan. Serveras med en bit vitt bröd.
Ganska enkelt och lyxigt men det behövs ju inte mycket oxfile........
Varmrätt
Smörstekt gös:
1 kg gösfile (200 gr Gös per person)
25 gr smör
400 gr socker ärtor / person
400 gr kantareller/ person
Salt & Peppar efter smak
:Gör så här
1. Smält smöret i stekpanna (medelvärme), och panera fileerna i vete mjöl
2. Låt smöret smält moussera. Lägg i gösen och stek 4 till 5 minuter på varje sida.
3. Fräs kantarellerna i smör och ånga upp sockerärtorna hastigt
Efterätt
Sabayone med smultron
Ingredienser tror detta är för 4pers
4 st äggulor
3 msk strösocker eller råsocker
1 dl marsalavin
2-3 dl smultron
:Gör så här
1. Lägg gulorna i en tjockbottnad kastrull tillsammans med socker och marsalavin.
2. Vispa upp över medelvarm platta tills det blir ett fluffigt skum.
3. Lägg smultron i botten av ett glas och häll sabayone över bären. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar