söndag 30 januari 2011

Middags förslag Per Moberg meny


Jag älskar att se när Per Moberg lagar mat!!! Tänkte han kanske har några spännande recept man kan ha till menyn....







Morbergs carpaccio på oxfilé Förätt


Antal portioner: 4 Ingredienser
300 g färsk oxfilé
0.5 dl hyvlad parmesanost
3 msk olivolja
1 st blekselleristjälk
12 st strimlade basilikablad
4 st citronklyftor

Gör så här
1. Skiva i supertunna skivor. Använd en rejäl och vass kniv. Arrangera skivorna på 4 tallrikar. Salta och peppra.

2. Skär bleksellerin i tunna skivor och fördela tillsammans med parmesanosten. Droppa över olivoljan.

3. Garnera med citronklyfta och den färska basilikan. Serveras med en bit vitt bröd.



Ganska enkelt och lyxigt men det behövs ju inte mycket oxfile........

Varmrätt




Smörstekt gös med vitvinssås och kantareller


Antal portioner: 4 Ingredienser
Smörstekt gös:
1 kg gösfile (200 gr Gös per person)
25 gr smör
400 gr socker ärtor / person
400 gr kantareller/ person
Salt & Peppar efter smak


:Gör så här
1. Smält smöret i stekpanna (medelvärme), och panera fileerna i vete mjöl

2. Låt smöret smält moussera. Lägg i gösen och stek 4 till 5 minuter på varje sida.

3. Fräs kantarellerna i smör och ånga upp sockerärtorna hastigt








Efterätt









Sabayone med smultron


Ingredienser tror detta är för 4pers
4 st äggulor
3 msk strösocker eller råsocker
1 dl marsalavin
2-3 dl smultron

:Gör så här
1. Lägg gulorna i en tjockbottnad kastrull tillsammans med socker och marsalavin.

2. Vispa upp över medelvarm platta tills det blir ett fluffigt skum.

3. Lägg smultron i botten av ett glas och häll sabayone över bären. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar