onsdag 26 januari 2011

Favors/presenter

En typisk Amrekansk grej som har kommit till Sverige är att brudparet ger varje gäst en liten present. Ofta i en fin liten oeganza påse eller paket. Vanligt är att man ger små chokladpraliner till kaffet, annat godis, mintabletter. Men också andra saker som egengjorda små figurer och saker tex tändstickaskar.

Vissa ger de redan i kyrkan med en påse med ett litet paket, infoblad, rispåse/såpbubblor/rosblad eller vad man nu väljer att få kastat på sig. Andra lägger de som en detals i bordsdukningen som tex bordsplacering med namnet på varje paket.

Onödig utgift? Jaa de kan man ju tycka och långt ifrån alla i Sverige gör detta. Men gillar man att pyssla behöver det inte bli dyrt (eller om man gillar att ebay fynda) om man väljer att tex lägga lite små godis i kanske bröllopets färgtema. På ebay kan du hitta små paket och organza påsar för en väldigt liten peng och köper du små godias från godislandets plockgidis blir de kanske inte så dyrt. Men de där gör man ju som man vill..


Vi har inte bestämt oss, jag kan på sätt och vis tycka att de kan vara lite roligt att ha som bordsplacering. Men min blivande tycker de är väldigt onödig grej. Så vi får väl se, något säger mig att jag har sista ordet i de där iallfall :)

En annan presnt som kanske är väldigt överarbetat eller helt enkelt bara grym som jag läste någon gjort var att dom hade små påsar till varje gäst där dom gjort ett eget te, stoppat i en hembakt muffins/ hembakt bröd osv så fick dom med sig en liten frukost till morgondagen.


Så är de överarbetat eller en uppskattad present? Vad hade ni tyckt?


Här är lite favors från ebay ( under wedding supplies har favors en egen sida )
50 st för ca 35:- (inkl frakt)



Ett litet paket med ett ljus i kostar ca 25:- st (inkl frakt)








Kostar ca 23:- inkl frak för 1 st, ringen är en nyckelring, finns i klar och lila också











ca 30:- för 30 st personliga askar för godis. efter du köpt får du själv välja vad som ska stå på askarna.












ca 25:- för 40 st





Ca 25 :- för 10 st


Centrera Ca 14:- för 10 st

Hinner inte lägga upp fler nu men uppdaterar med mer favors från ebay senare.

1 kommentar:

  1. Tycker favors är en supermysig ide! Visst är det en liten utgift men tror det är ett jättebra sätt att visa uppskattning till gästerna och deras deltagande. Hittade även en svensk sida som säljer färdiga favors som verkar riktigt bra www.favorsweden.se (kanske lite tryggare alternativ än ebay)

    SvaraRadera