tisdag 15 februari 2011

grädd karameller

Det här är ett recept som kan vara lite omständigt och pyssligt men det är värt att försöka! Godis vill väl alla ha så varför inte göra det själv. Om du följer det här receptet så kommer du få ca 70 hårda, goda gräddkarameller och allt du behöver för det är:

3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör

Börja med att göra så här:
Blanda ihop alla ingredienserna i en stor tjockbottnad kastrull. Sen låter du blandningen koka samtidigt som du rör om hela tiden. Sen kommer du att få göra ett litet karamellprov, vilket betyder att du häller i några droppar i kallt vatten och när det stelnar och kan brytas är det klart. Det här kan du kanske få göra några gånger innan det är perfekt, men koktiden är runt 20 minuter ungefär. Häll upp karamellsmeten på en insmord plåt och låt det svalna så att det inte är alldeles kokhett när du ska arbeta med det. Arbeta massan med stekspadar och dra den i luften tills den ljusnar något i färgen. Sedan drar du ut massan till en lång längd och skär upp den i valfria storlekar. Det ska gå fort så att det inte hinner stelna!

Här hittade jag receptet: http://www.ciao.se/Recept_pa_Karameller__Recension_42876
..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar